troostpost

masjasmols troostpost kl

Allemaal krijgen we te maken met het overlijden van iemand die je lief is. Mij overkwam dat dertien jaar geleden, toen mijn vader overleed. Hij was al een tijdje ziek, maar zijn overlijden kwam onverwacht. We waren daar met z’n allen niet op voorbereid.Opeens moet je gaan nadenken over dingen waarover je helemaal niet wìlt nadenken. In een paar dagen moet je van alles rondom de uitvaart regelen.

We wilden een persoonlijke uitvaart en dus veel zelf regelen, zoals de rouwkaart, de kist, de bloemen, de muziek, de teksten. Ik heb het rouwdrukwerk ontworpen, wat vanuit mijn werk als grafisch ontwerper ook vanzelfsprekend was. Het voelde goed om daar iets moois van te maken, passend bij mijn vader.

Sinds een aantal jaren doe ik dit ook voor anderen, zodat zij tijdens deze momenten in hun leven de zorg voor het rouwdrukwerk uit handen kunnen geven. Bij de rouwdrukwerkopdrachten die ik heb mogen doen, ervaar ik telkens weer dat ik dit werk ontzettend graag doe. Het is heel waardevol om tijdens zware dagen steun te kunnen bieden.

Soms komt de eindigheid van het leven heel dichtbij, maar er zijn ook momenten dat je wordt geraakt door de situatie van iemand die wat verder van je af staat. Ook dan is het fijn om op een persoonlijke manier uiting te kunnen geven aan je gevoelens.

Zo is troostpost ontstaan. Troostpost zijn ansichtkaarten, maar ook andere kaarten en kleine producten die per post verstuurd kunnen worden. Niet alleen bij overlijden, maar ook om te sturen aan iemand die het even nodig heeft, als troost.
Ik wil met troostpost graag een alternatief bieden voor de kaarten die je in de meeste winkels vindt. Bovendien merkte ik in mijn omgeving dat er behoefte aan was.
Het is fijn iets bijzonders, iets moois, te versturen dat jou en de ander op de juiste manier raakt.

Masja Mols

www.masjamolsrouwdrukwerk.nl
www.troostpost.nl

Ook een verhaal delen? Neem gerust contact met mij op.